Warsztaty Kulinarno-Przyrodnicze
W warsztatach udział wzięło około 35 osób, mieszkańców gminy Bielany, które pod okiem eksperta kulinarnego aktywnie uczestniczyły w przygotowywaniu takich potraw jak:
- pularda z kaszą
- królewski indyk
- klopsiki w sosie pomidorowo-bazyliowym
- medaliony ze schabu
- zupa gulaszowa
- sałatka na każdą okazję
- surówka z młodej kapusty inaczej
Przed rozpoczęciem części kulinarnej kursanci wysłuchali niezwykle ciekawej prelekcji na temat ekologii oraz atrakcji turystycznych na terenie LGD Bądźmy Razem po czym po wspólnym gotowaniu kosztowali przygotowane dania. Idea warsztatów spotkała się z dużym zainteresowaniem ze strony uczestników. Była to świetna okazja do aktywizacji mieszkańców gminy oraz zacieśniania więzi sąsiedzkich.
A.R.
Fot. M.S.
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu