Warsztaty Kulinarne w Bielanach
Od rana w kuchni przy sali konferencyjnej Urzędu Gminy Bielany unosiły się piękne zapachy. Panie przygotowały kilka propozycji dań obiadowych m.in. zupę gyrosową, zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, wieprzowinę z jabłkami w sosie musztardowym, roladki z ciasta francuskiego z serem i szynką oraz sałatkę z buraków i prażonej cebulki. Nie zabrakło również propozycji dla wegetarian, a były nią kotlety z ciecierzycy. Największym zainteresowaniem uczestniczek cieszyły się "czerwone jajka", które swój piękny kolor zawdzięczały sokowi z buraków.
Pani Bożena Cieślak oprócz dzielenia się swoimi przepisami udzielała paniom cennych porad kulinarnych oraz zaprezentowała działanie kilku kuchennych akcesoriów. Gdy wszystkie potrawy były gotowe, można było zająć się degustacją. Rozpoczęła się prawdziwa uczta, podczas której uczestniczki warsztatów wymieniały się swoimi ulubionymi przepisami na dania obiadowe, przetwory czy ciasta.
Katarzyna Dybowska
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu