Sukces sterdyńskiej gimnazjalistki
W Urzędzie Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego w Warszawie odbył się finałowy etap konkursu „Smak ekologicznej żywności”. Wzięli w nim udział uczniowie 22 podstawówek i 25 gimnazjów z Mazowsza. Ich zadaniem było rozwiązanie testu składającego się z 33 zadań zamkniętych i 3 pytań otwartych.
Uczniowie musieli udowodnić, że znana jest im problematyka ekologii – zwłaszcza ekologicznej żywności i zdrowego stylu życia, bazującego na prawidłowym odżywianiu się. Podczas sprawdzania zadań testowych przez komisję konkursową uczniowie wraz z opiekunami zwiedzali warszawskie ZOO.
W kategorii gimnazja II miejsce zajęła uczennica klasy I sterdyńskiego gimnazjum Klaudia Pogorzelska, która reprezentowała powiat sokołowski. Nagrodą za II miejsce był aparat cyfrowy. Szkołę podstawową reprezentowała uczennica klasy V Julia Czarnocka, która również wykazała się duża wiedzą i umiejętnościami. W nagrodę otrzymała grę planszową „Mazowszanie”. Uczennice do konkursu przygotowała nauczycielka przyrody i biologii Jadwiga Szymańska. To już kolejny sukces uczniów Zespołu Szkół w Sterdyni w tym konkursie. Gratulujemy.
(i)
« wróć | komentarze [1]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
gratuluję uczennicom Zespołu Szkół w Sterdyni, a pani Jadwidze Szymańskiej dziękuję za przygotowanie ich do konkursu. Jak to dobrze mieć takiego nauczyciela. |
HELA 2016-07-01 15:18:28 |