Savoir-vivre przy stole
Podczas kilkugodzinnych zajęć uczestnicy warsztatów zgłębiali tajniki profesjonalnego przygotowania stołu dla gości, oficjalnego przyjęcia oraz tzw. stołu kawowego. Piękne wnętrza i profesjonalne wyposażenie sali sprzyjało nauce i motywowało do wchodzenia w role. Szkolenie miało charakter zarówno teoretyczny, jak i praktyczny, przy czym ważna była zarówno obsługa gości w roli kelnera, jak i bycie obsługiwanym i właściwe zachowanie przy stole w roli gościa oficjalnego przyjęcia.
Prowadzący warsztaty profesjonalista chętnie dzielił się z uczestnikami zajęć nie tylko wiedzą książkową, ale też doświadczeniami z wieloletniej pracy w zawodzie kelnera podczas mniej lub bardziej oficjalnych przyjęć oraz pracy w restauracji. Ze strony uczniów padało wiele pytań i żadne nie pozostało bez odpowiedzi.
Uczniowie wyszli z zajęć bardzo zadowoleni. Teraz czekają na możliwość zaprezentowania swoich umiejętności.
Opiekunem uczniów podczas zajęć i organizatorem wydarzenia była dyrektor Hanna Przesmycka.
Info: PLO w Kosowie Lackim
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu