29
2022
2018-01-09

Savoir-vivre przy stole


 Nowy rok uczniowie LO i Szkoły Branżowej w Kosowie Lackim rozpoczęli bardzo aktywnie. Już we wtorek 2 stycznia po lekcjach wzięli udział w warsztatach nakrywania i podawania do stołu zorganizowanych w sali weselnej państwa Jurkowskich w Kosowie Lackim.

Podczas kilkugodzinnych zajęć uczestnicy warsztatów zgłębiali tajniki profesjonalnego przygotowania stołu dla gości, oficjalnego przyjęcia oraz tzw. stołu kawowego. Piękne wnętrza i profesjonalne wyposażenie sali sprzyjało nauce i motywowało do wchodzenia w role. Szkolenie miało charakter zarówno teoretyczny, jak i praktyczny, przy czym ważna była zarówno obsługa gości w roli kelnera, jak i bycie obsługiwanym i właściwe zachowanie przy stole w roli gościa oficjalnego przyjęcia.

Prowadzący warsztaty profesjonalista chętnie dzielił się z uczestnikami zajęć nie tylko wiedzą książkową, ale też doświadczeniami z wieloletniej pracy w zawodzie kelnera podczas mniej lub bardziej oficjalnych przyjęć oraz pracy w restauracji. Ze strony uczniów padało wiele pytań i żadne nie pozostało bez odpowiedzi.

Uczniowie wyszli z zajęć bardzo zadowoleni. Teraz czekają na możliwość zaprezentowania swoich umiejętności.

Opiekunem uczniów podczas zajęć i organizatorem wydarzenia była dyrektor Hanna Przesmycka.

Info: PLO w Kosowie Lackim

« wróć | komentarze [0]

Dodaj komentarz

Komentarz zostanie dodany po akceptacji przez administratora serwisu






Odśwież kod



Komentarze do tego wpisu

Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu

Strona 1/1






Dane kontaktowe