2015-03-18
Nowa jakość, nowe menu
- W Siedlcach mamy swoją perełkę, którą jest Brofaktura. Chcemy, aby taką perełkę miał też Sokołów - mówi Mariusz Orzełowski, szef marketingu w sieci Topaz.
Taką sokołowską perełką zaczyna być niewątpliwie znajdujący się przy ulicy Kolejowej Top Drive. Lokal działa już od 5 lat i cieszy się coraz większą popularnością. Najczęściej zagląda tam młodzież po szkole.
Do tej pory w menu królowały głównie pizze oraz kebaby. Teraz będą także kurczaki. Przedstawiciele lokalnych mediów mieli okazję spóbować ich w poprzedni czwartek. Kurczaki przygotowywał Jarosław Roszak, szef kuchni w siedleckiej Brofakturze. Zanim jednak je przygotował, opowiedział gościom o wprowadzeniu nowej technologii w przygotowywaniu kurczaka. - Chcemy nawiązać do tradycyjnej metody przygotowywania skrzydełek w panierce. W ofercie mamy 2 rodzaje skrzydełek: pikantne oraz łagodne, a także całą game sosów, które sami przygotowujemy. Bardzo ciekawym produktem są skrzydełka louisiana bez panierki - polecał Jarosław Roszak.
Nowością w Top Drive są także dania obiadowe, czyli pierś grillowana, polędwiczki w panierce oraz stripsy panco. Warto dodać, że w lokalu Top Drive znajdują się najnowocześniejsze urządzenia gastronomicze, np. frytownica ciśnieniowa, dzięki której wszystkie skrzydełka są po prostu przepyszne. Aby przekonać się osobiście, wystarczy pójść do Top Drive. Lokal czynny jest codziennie w godz. 9:00 - 23:45. Ceny na każdą kieszeń!
Mariusz Orzełowski zapowiada, że sieć Topaz zamierza niebawem otworzyć kolejne lokale Top Drive, między innymi w Siedlcach oraz Lubartowie.
KW
« wróć | komentarze [3]