29
2022
2021-04-21

Laureaci V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego


Uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego wzięli udział w V Ogólnopolskim Turnieju Kucharskim i uplasowali się na V i VI miejscu w rankingu.

Turniej odbył się 15-16 kwietnia 2021r. w Poznaniu. Zorganizowany został przez: Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu oraz Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu.

Niezwykłe doświadczenie, wyrównana rywalizacja, eksplozja smaku na talerzach konkursowych na których królowało „Jajo w asyście mięsa“ wykonane zgodnie z zasadami panującymi podczas pandemii koronawirusa to mega wyzwanie.

Młodzież uzyskała zaświadczenie upoważniające do przyjęcia na studia z pominięciem postępowania kwalifikacyjnego na kierunku bioinżynieria produkcji żywności na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie, zaświadczenie upoważniające do zwolnienia z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharza, a laureaci pierwszych sześciu miejsc zwolnieni są ze zdawania etapu praktycznego egzaminu czeladniczego.

 

 

Info. i Fot. ZSCKR

« wróć | komentarze [0]

Dodaj komentarz

Komentarz zostanie dodany po akceptacji przez administratora serwisu






Odśwież kod



Komentarze do tego wpisu

Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu

Strona 1/1






Dane kontaktowe