Laureaci V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego
Turniej odbył się 15-16 kwietnia 2021r. w Poznaniu. Zorganizowany został przez: Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu oraz Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu.
Niezwykłe doświadczenie, wyrównana rywalizacja, eksplozja smaku na talerzach konkursowych na których królowało „Jajo w asyście mięsa“ wykonane zgodnie z zasadami panującymi podczas pandemii koronawirusa to mega wyzwanie.
Młodzież uzyskała zaświadczenie upoważniające do przyjęcia na studia z pominięciem postępowania kwalifikacyjnego na kierunku bioinżynieria produkcji żywności na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie, zaświadczenie upoważniające do zwolnienia z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharza, a laureaci pierwszych sześciu miejsc zwolnieni są ze zdawania etapu praktycznego egzaminu czeladniczego.
Info. i Fot. ZSCKR
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu