Dynia w roli głównej
Wprowadzeniem była lekcja, po której odbyły się działania praktyczne.
16 października wychowawczyni klasy trzeciej i katechetka, Teresa Grądzka, przeprowadziły warsztaty dla uczniów i ich rodziców. Sporządzano przetwory owocowo-warzywne, których głównym składnikiem była dynia-bardzo zdrowe, urodziwe i łatwe do przetwarzania warzywo. Dzieci zadawały pytania, stawiały hipotezy, próbowały oceniać, co się za chwilę wydarzy i często okazywało się, że miały rację!
Ten dzień przyniósł wiele niezapomnianych wrażeń. Wspólne działania uczniów i ich rodziców, odkrywanie nowych rzeczy, praca, która okazała się świetną zabawą – wywołały na dziecięcych buziach szczere uśmiechy, co widać na zamieszczonym zdjęciu.
Iwona Olędzka
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu