Czy wiecie jak smakuje tradycja?
Na gości czekała możliwość zrobienia wspaniałych ekologicznych zakupów i spotkanie z rolnikami. Dodatkowo można było skosztować ekologicznych jarzyn, owoców, ziół, miodów i ciast upieczonych przez Danutę Stpiczyńską, Renatę Banasiuk, Mirosławę Ryciak, Krystynę Hilaruk i Agnieszkę Oichwierczuk - czyli miejscowe gospodynie. Na gości czekała także kiszka ziemniaczana przygotowana przez Teresę Mielanczuk i Mariol Sikorę Kobiety przygotowały również wspaniały, swojski, orkiszowy i żytni chleb, piwo kozicowe i pasztet z fasoli.
Dzieci układały puzzle z pni drzewa i bawiły się w jakże pięknych okolicznościach przyrody.
Główną atrakcją było jednak wspólne pieczenie sękacza pod okiem Pani Małgosi z Koło Gospodyń Wiejskich w Hołowienkach, a pod koniec imprezy najbardziej oczekiwana chwila - czyli oczywiście jego degustacja.
Całą imprezę można więc podsumować trzema słowami: było smacznie, pięknie i przyjemnie.
Opr. K. W.
Fot. B. T
« wróć | komentarze [0]
Dodaj komentarz
Komentarze do tego wpisu
Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu