29
2022
2021-06-25

Czy wiecie jak smakuje tradycja?


Mogli się o tym przekonać Ci, którzy w sobotę 19 czerwca wzięli udział w corocznej imprezie "Otwarte Wrota" w gospodarstwie ekologicznym w Hołowienkach.

Na gości czekała możliwość zrobienia wspaniałych ekologicznych zakupów i spotkanie z rolnikami. Dodatkowo można było skosztować ekologicznych jarzyn, owoców, ziół, miodów i ciast upieczonych przez Danutę Stpiczyńską, Renatę Banasiuk, Mirosławę Ryciak, Krystynę Hilaruk i Agnieszkę Oichwierczuk - czyli miejscowe gospodynie. Na gości czekała także kiszka ziemniaczana przygotowana przez Teresę Mielanczuk i Mariol Sikorę Kobiety przygotowały również wspaniały, swojski, orkiszowy i żytni chleb, piwo kozicowe i pasztet z fasoli.

Dzieci układały puzzle z pni drzewa i bawiły się w jakże pięknych okolicznościach przyrody.

Główną atrakcją było jednak wspólne pieczenie sękacza pod okiem Pani Małgosi z Koło Gospodyń Wiejskich w Hołowienkach, a pod koniec imprezy najbardziej oczekiwana chwila - czyli oczywiście jego degustacja.

Całą imprezę można więc podsumować trzema słowami: było smacznie, pięknie i przyjemnie.

 






Opr. K. W.
Fot. B. T

« wróć | komentarze [0]

Dodaj komentarz

Komentarz zostanie dodany po akceptacji przez administratora serwisu






Odśwież kod



Komentarze do tego wpisu

Nie utworzono jeszcze komentarzy dla tego wpisu

Strona 1/1






Dane kontaktowe